Baleset- és
bűnmegelőzés

06 (30) 388 0 388

[email protected]

Bűn megelőzés / Véd, vagy nem véd? Mire jók a különböző védelmi kialakítások?

A hiányos védelmi rendszerekről

Tudta-e Ön (?),hogy a gépkocsi tolvajok szinte minden esetben olyan gépjárművet tulajdonítanak el, ami tartalmazott gyári, vagy utólagosan beépített védelmi kialakítást?

A tolvajok sikerének az oka a hiányosan megtervezett gépjárművédelem. Ez a hiányosság nem más, mint a hozzáférhetőség!


Váltózár
a beépített váltózár nem véd kellően azért, mert a beépítés után a tolvaj kinyomott kuplung szerkezettel addig vontatja az Ön gépkocsiját, ameddig akarja! Ezenkívül leszerelhető a váltózár.
Más illegális módszereket alkalmava is könnyen hatástalaníthatóak a váltózárak. (Konkrétumokat azért nem írunk le, mert nem célunk a tippek adása)

[F-]'v5/pic/hianyos/int_vz.swf', '', 220, 129, 0, 0, 1[-F]
   
[F-]'v5/pic/hianyos/int_vz2.swf', '', 220, 129, 0, 0, 1[-F]


Kormányzár
Átlagosan három perc alatt hatástalaníthatóakElektronikus védelem
Ha az elektronikus védelem tartalmazza az általános és közös hiányosságot a gépjárművédelemhez való hozzáférhetőséget, akkor az elektronikus rendszerek szó szerint percek alatt áthidalhatóak! Hogyan? A recept egyszerű. Tanulmányozd át az adott gépjármű típus elektronikáját, beleértve a komputerét is. Ezek után vigyél minden lehetséges megszakítási pontra áramot az akkumulátorról, a komputert meg cseréld ki egy általad használatos, mobil egységre. Biztos lehetsz a sikeredben! Innen már egyszerűen (persze kulcs nélkül is!) elindítható a kiszemelt gépjármű! Ön még nem gondolt arra, hogy így lopták el gépjárművét?! Vagy így fogják ellopni?Rejtett kapcsoló
itt ugyanaz a helyzet, ami az elektronikus védelemnél. A tolvajt nem érdekli, hogy Önnek mit kell tenni ahhoz, hogy gépjárművét elindítsa (pl.: egyes kezelőgombok megnyomása, stb.)! Egyszerűen áthidalhatóak ezek a rendszerek is az előbb említett módon!
Fontos!
A gépjárművédelemben nem létezik olyan, hogy "jól elrejtem, jól eldugom" a gépjárművédelem egységeit azért, hogy a tolvaj azt ne találhassa meg! Egy felkészült, a gépjármű típusismeretével rendelkező tolvajt ez nem gátolja meg a lopás sikerében.
A gépjárművédelemben a hozzáférhetetlen létezik, és a kettő dolog nem ugyanaz!
GPS
A GPS mesterséges és természetes úton zavarható, korlátozható. Ezt a szakemberek és a tolvajok is jól tudják! A már említett módon áthidalható az elektronikai védelem, miután blokkolták a GPS-t, illetve a beépített mobil telefont egy GSM STOP-pal.
Fontos!
A GPS annak ellenére sem gépjárművédelem, hogy vannak, akik így hírdetik! A GPS az adott gépjármű pozíciójának meghatározására szolgál. Ha a tolvaj leárnyékolja a GPS-t és ez az alapja a gépjárművédelemnek, akkor semmi sem védi a gépjárművet a lopással szemben!
A mi cégünk a GPS-t pozíciómeghatározásra használja, a gépjárművédelemet minden esetben a Pajzs Technológia biztosítja!Gépjárműlopás