Baleset- és
bűnmegelőzés

06 (30) 388 0 388

[email protected]

Baleset megelőzés / Senki sem akar meghalni!

Segítsük egymást!

A mondás azt tartja: „A közlekedés egy nagy áruház előbb-utóbb mindenki bejön”.
Lefordítom: 2 gépjárművezető létezik. Első akit még nem ért közlekedési baleset, és a második akit fog érni közlekedési káresemény. Remélhetőleg személyi sérülés nélküli.

A közlekedési balesetek megelőzése, számuk és súlyossági fokuk csökkentése, a közlekedési morál és a közlekedés biztonságának javítása össztársadalmi érdek. A cél megvalósításához elengedhetetlen a települési önkormányzatok, a civil- és karitatív szervezetek, az oktatási intézmények, a szülői munkaközösségek bevonását a kulturált közlekedésre nevelésbe.

E feladat végrehajtásánál fő célcsoportnak a gyermek- és fiatal korosztályokat tekintjük, és nem nélkülözhetjük a folyamatos együttműködést a közlekedési képzéssel foglalkozó szervezetek szakmai és érdekképviseleteivel.

Minden közlekedőnek segítnie kell egymást, akár gépkocsiban ül, akár motorkerékpáron közlekedik vagy gyalogosként vesz részt a közlekedésben!
A járművezető esetleges figyelmetlensége esetén a gyalogosnak kellene tennie – ha tud – azért hogy a baleset ne következzen be. Vannak kikerülhetetlen helyzetek, de ha mindkét fél figyelne a másikra… talán kevesebb lenne a baleset.

Közlekedésbiztonság oktatás 1. rész


Közlekedésbiztonság oktatás 2. rész


Közlekedésbiztonság oktatás 3. rész