Baleset- és
bűnmegelőzés

06 (30) 388 0 388

[email protected]

Bűn megelőzés / Kikből lesz az áldozat?

KIKBŐL LESZ AZ ÁLDOZAT?

Azokból a gépjármű tulajdonosokból akik felelőtlenek, naívak, akik nem gondoskodnak kellő módon a gépjárművük védelméről.
Csak akkor van esélyünk arra, hogy hatékonyan védekezzünk a gépkocsi tolvajokkal szemben, ha megértjük a gépjármű lopás kiváltó okait. Minden okot, ami a tolvajok sikerét okozza.
Meg kell, hogy ismerjük a tolvajok és az orgazdák közötti kapcsolatot, ami alapján ellopják a kiszemelt autót. Ami lehet, hogy talán pont az Öné lesz.
Meg kell, hogy ismerjük és értsük a jelenlegi gépjárművédelmi kialakítások gyenge pontjait, amiért is a legtöbb gépjárművédelmi kialakítás pont arra nem alkalmas, amire szánták őket: a hatékony gépjárművédelemre.

Aztán az is fontos, hogy a gépjármű tulajdonosa is szembe nézzen bizonyos tényekkel. Nevezetesen, ő milyen mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a gépjárművét ellopták.
Hiszen az első kiváltó ok az, hogy egyáltalán nincs alkalmazva semmilyen védelem a gépkocsiban.
A második kiváltó ok a gépjármű tulajdonosa részéről a tájékozatlanság, a hozzá nem értés illetve a naivitás. Amit aztán sokszor és sokan ki is használnak.

Aztán ott van a gépjárművédelmet kínáló cégek részéről az a hozzáállás, ami sok esetben nélkülözi a gépjárművédelmi szolgáltatást és inkább egy egyoldalú haszonnal járó és csak kereskedelmi tevékenységet jelent. Ami persze annak jó lesz, aki eladja a termékét, de aki azt igénybe veszi, az már nem biztos, hogy jól fog járni.
Miért? Mert ha ellopják a gépjárművét, akkor igen csak hoppon marad. Senki sem áll majd mellé az eladó, vagy a beépítést végző cég(ek) részéről, hogy „igen, tévedtünk, gépjárművédelemre alkalmatlan volt az az eszköz, rendszer, berendezés, stb, amit eladtunk a T autó tulajdonosnak, ezért kártalanítjuk őt".

Dr. Garamvölgyi László