Baleset- és
bűnmegelőzés

06 (30) 388 0 388

[email protected]

Bűn megelőzés / Hiányosságok a gépjárművédelemben

Mit jelent a gépjárművédelmi rendszerek és eszközök általános és közös hiányossága a HOZZÁFÉRHETŐSÉG?

A gépjárművédelemben meglévő általános és közös hiányosság, a gépjárművédelemhez való hozzáférhetőség kettő féle módon van jelen.


    Ha a felkészültséggel rendelkező gépjárműtolvaj bejut az adott gépjármű motorterébe, akkor azt a gépjárművet semmi sem menti meg az ellpoástól! Aminek az oka, hogy vagy nem volt gépjárművédelem, vagy az alkalmazott gépjárművédelem hiányos, azaz hozzáférhető!


1. Hozzáférhetőség a beépített védelmi kialakítás egységéhez.Tegyük fel, hogy a gépjárművédelmi kialakítás egysége nincs „eldugva”, azaz megtalálható.
Ebben az esetben a hozzáférhetőség azt jelenti, hogy a tolvaj a beépített védelmi kialakításhoz, mint hardwer egységhez fér hozzá. Ezek után megteszi a szükséges tennivalókat annak érdekében, hogy a gépjármű elinduljon. Majd ellopja(ák) a gépjárművet.
Ez a hozzáférhetőség egyik példája.


    A képen láthetó eszközzel a kiszemelt gépjármű maximum 2 perc alatt ellopható. Az ok a hiányos, hozzáférhető gépjárművédelem!


2. Hozzáférhetőség a védelmi rendszer által aktivált immobiliser pontokhoz.Tegyük fel, hogy a gépjárművédelmi kialakítás egysége „jól el van dugva” annak érdekében, hogy a tolvaj azt ne találhassa meg. Sőt, csak egy titkos kapcsolóval, egy rejtett kapcsolóval lehetséges a gépjárművet elindítani még akkor is, ha kéznél van a gépjármű indító kulcsa.
Ebben az esetben a tolvaj nem fogja keresni és nem fogja érdekelni, hogy mit és hova építettek be a gépjárműbe.
Miért is?
Azért, mert neki erre nincs szüksége. Ugyanis egy gépjárművet illető típus ismerettel, illetve felkészültséggel rendelkező tolvaj a védelmi kialakítás által alkalmazott úgynevezett elektronikai megszakítási pontokat, más szóval az immobiliser pontokat áthidalja.
Ezt hogyan tudja megtenni?
Ehhez szükséges a gépjárművet illető típus ismeret és a felkészültség. Ennek köszönhetően a tolvaj tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy áthidalja az immobiliser pontokat. Ezek után persze ellopja(ák) a gépjárművet.

A hozzáférhetőséget nem lehet kiküszöbölni azáltal, hogy „jól eldugjuk” a védelmi rendszer egységeit annak érdekében, hogy azt a tolvaj ne találhassa meg! A gépjárművédelemben nem létezik olyan, hogy „jól eldugom”!
A gépjárművédelemben a HOZZÁFÉRHETETLEN létezik, és a kettő dolog nem ugyanaz!
Ha HOZZÁFÉRHETETLENNÉ tesszük a gépjárművédelmet, a tolvaj azt nem tudja hatástalanítani, mert ahhoz szó szerint nem fér hozzá!

    A Pajzs Technológia lényege, hogy hozzáférhetetlenné tesszük a kialakított gépjárművédelmet!

A jogos védelem 1