Baleset- és
bűnmegelőzés

06 (30) 388 0 388

[email protected]

Bűn megelőzés / A termékfelelősségről, ami nincs!

FELELŐSSÉG VÁLLALÁS, AMI NINCS!

Eljutottunk egy igen érdekes és egyben nagyon fontos részhez.
A FELELŐSSÉG VÁLLALÁSHOZ!
Mihez? Milyen felelősség vállaláshoz?
Hát ahhoz, amit sehol sem adnak meg a gépjármű tulajdonosának. Mert eladni könnyű. Főleg úgy, hogy az autó tulajdonosa naiv. Nem hozzáértő. Kételkedő. De fél. Fél attól, hogy a gépjárművét ellopják. Ezért talán hajlandó arra, hogy anyagilag is áldozatot hozzon a gépjárműve védelmének az érdekében. Aztán ha még is ellopják a kocsiját, akkor jön a jól bevált, régi szlogen: „lophatatlan autó nem létezik! Miért nem kötött cascot a T. autótulajdonos? Nagyon sajnáljuk, de nem tudunk mit tenni.”
Tessééék??? Hogy is van ez???
Tehát cégek, szervizek, műhelyek stb. eladnak egy eszközt, rendszert, berendezést, stb. a gépjármű ellopásának a megakadályozására, amiről kiderül, hogy az alkalmatlan a gépjármű ellopásának a megakadályozására!!!
És ezek után nincsen az adott cég, vagy kereskedés, szerviz, szerelő műhely, netán sufni tuning részéről semmilyen felelősség vállalás a kárvallott gépjármű tulajdonosa felé, akik eladták, vagy/és beépítették, telepítették a gépjárművédelemre kínált valamit?! Igen kérem, ez így van!
A gépjárművédelemben nem vállalnak semmilyen felelősséget azok a cégek, akik a gépjárművédelmet adják! Nincs semmilyen következménye annak, ha az adott cég gépjárművédelemre kínált és alkalmatlannak bizonyuló eszközével, rendszerével, berendezésével ellopnak egy gépkocsit!
Kérem szépen a gépjárművédelemben hiánycikk a szolgáltatást végző cégek részéről a FELELŐSSÉG VÁLLALÁS!!!
Az emberek anyagiakban mérhető értékeik közül sok esetben a gépjármű az otthonuk után a legértékesebb eszköz. Ezenkívül egy gépkocsi értéke sokszor meghaladja egy ingatlan értékét is. És ha a gépkocsit ellopják annak ellenére, hogy a tulajdonosa alkalmazott valamilyen gépjárművédelmi kialakítást, az eladást és a telepítést végző cég, műhely, kereskedés sufni tuning részéről semmilyen felelősséget nem vállalnak és semmilyen kártalanítást sem kap!
Hát ezért mondom, hogy a gépjárművédelem sok esetben nem több, mint egy egyoldalú haszonnal járó kereskedelem, ahol a gépjármű tulajdonosa igen csak hoppon marad, ha a gépjárművét lopásra kiszemelték és ellopták.

Persze joggal felmerül az a kérdés is, hogy ezt miért tűri el a gépjármű tulajdonosa? Vagy inkább úgy kérdezem: miért tűri el az autós társadalom, hogy ilyen mértékben kihasználják őket?
Miért nem követelik meg a gépjárművédelmet kínáló cégek, kereskedések, műhelyek, sufni tuningok részéről a részletes, mindenre kiterjedő tájékoztatást és felelősség vállalást, ahol az eladó és a telepítést végző cég írásban is tájékoztatja a vevőt arról, hogy mit is fog kapni a pénzéért? Vagyis, hogy ki ellen, milyen szituációban és milyen szinten fogja a választott portéka a gépjármű ellopását, elrablását, trükkös lopását és nem utolsó sorban a kifosztását megakadályozni? Ezekről a részletekről sokan nem szeretnek és ezek után sem szeretnének majd beszélni. Az ok egyszerű. Nagyon komoly hiányosságok vannak a gépjárművédelmi kialakításokban, amely hiányosságok a gépjármű ellopásához vezetnek.
Persze, csak azt lehet kihasználni és becsapni, aki tudatlan, naiv és hagyja magát.

Vezda László, Petroczki Pál 1